perjantai 16. marraskuuta 2007

Taustat ja kurssille ilmoittautuminen

Kaikki alkoi varmaan joskus varsinaisesta lapsuudesta kun mummit kyselivät mitä teen isona. Lentäjä oli tietenkin ensimmäinen vastaus (heti lakasinlakasinkoneen kuljettajan ohella). Tämä haave unohtui kuitenkin joskus yläasteen aikana kun ymmärsin jättää suosiolla lapsuuden haaveet omaan arvoonsa. Vaihe meni kuitenki ohi joskus yläasteen loppupuolella, jolloin kiinnostuin ilmailusta hieman monipuo-
lisemmin ja aloin uudelleen harkitsemaan liikennelentäjän uraa (tai ainakin siihen pyrkimistä).

Viimeistään lukion ensimmäisenä vuonna ammattihaave vakiintui ja koko etenemisprosessi kohti liikennelentäjän uraa (ja Suomen ilmailuopistoa [SIO], joka vaikutti ja vaikuttaa edelleen järkevimmältä opiskelupaikalta) alkoi hahmottua. Aloin myös lentelemään lentosimulaattoreilla yhä enemmän ja kiinnostuin ilmailukirjallisuudesta ja vaikka mistä. Silloin tällöin kävin myös Helsinki-Vantaan kiitotien päädyssä kyttäämässä laskeutuvia lentokoneita.

Nyt lukion viimeisenä vuonna alkoi myös yksityislentäjän lupakirja (PPL=Private pilot license) kiinnostaa ainakin välietappina kohti liikennelentäjän uraa. Säästöjä alkoi olla kesätöiden ja opiskelun ohessa tehdyn
työn jäljiltä melko riittävästi, mutta en kuitenkaan ollut ihan varma milloin yksityislentäjän lupakirjakurssille kannattaisi pyrkiä vai hankkisinko sitä ollenkaan. Kuitenkin Malmin ilmailukerhon (MIK) sivuille tullut ilmoitus vuoden 2007-2008 PPL-kurssista sai minut päätymään ratkaisuun ja aikaa ilmoittautua ei ollut kovinkaan paljon, sillä kurssille otettaisiin jäseniä siinä järjestyksessä, missä he ovat liittyneet ilmailukerhoon (ja minä en ollut vielä MIKin jäsen). Tein päätökseni, kysyin kurssin järjestäjältä hieman lisätietoja ja lähetin ilmoittautumisen kurssille muistaakseni samana päivänä siitä kun ilmoitus julkaistiin. Samalla sitten hoidin mahdollisimman nopeasti MIKiin ja Suomen ilmailuliittoon (SIL) liittymisen.

Minun osaltani kaikki oli ainakin valmista ja viikon sisällä tulikin ilmoitus siitä, että olin mahtunut kurssille mukaan (tuoreesta ilmailukerhon jäsenyydestäni huolimatta). Pääsisin siis vihdoin toteuttamaan haavettani lentämisestä. Pian selvisi myös kurssin aikataulu ja järjestämispaikka. Oppitunteja tiistaisin ja torstaisin klo 18:00-21:00 Otaniemessä TKK:n kirjaston luentotilassa ja lisäksi ainakin joskus sunnuntaisin Malmin lentokentällä Ilmailuliiton luokassa klo 09:00-15:00. Aluksi sana "Otaniemi" pisti tosin hieman pakkia päälle, nimittäin asun koillis-Vantaalla ja bussilla kulkien minulla olisi mennyt väh. 1,5h paikalle pääsyyn. Sain kuitenkin auton käyttöön tarpeeksi ajoissa ja tämäkin päänvaiva oli ohi.

Ei kommentteja: